Biologisch eten verbouwen in eigen moestuin

Tegenwoordig is al het eten dat wij kopen in de supermarkt gemodificeerd. Dit betekent dat de eigenschappen van het voedsel zodanig veranderd zijn dat ze langer houdbaar blijven en aantrekkelijker uitzien voor het consument. Deze genetische modificatie maakt al het groente en fruit meer chemisch en dus ook minder gezond voor ons lichaam. Een eigen moestuintje beginnen is dan ook de perfecte oplossing om toch nog gezond voedsel binnen te krijgen waarvan je zeker weet dat het biologisch is. Je kan dit doen door in je eigen tuin voedsel te kweken, zoals een vijgenboom of tomaten, maar je kan ook een stukje grond huren bij de gemeente.

Voedsel dat je kan verbouwen in Nederland

Wanneer je begint aan je eigen moestuin, is het eerst handig om te weten wat voor soort groente en fruit goed kunnen groeien in een Nederlands klimaat. Normaal gesproken groeien bleek- en knolselderij, pompoenen, tomaten, spruitjes en koolsoorten heel goed in Nederland. Dit soort groentesoorten kunnen namelijk de nederlandse kou en winters overleven. Als je ook lekker fruit wilt eten kan je een vijgenboom, appelboom of aardbeien kweken. Bij het verbouwen van je eigen voedsel is het altijd belangrijk om eerst goed onderzoek te doen over de ideale plantperiode van de groente- en fruitsoort die je wilt kweken. Zo kan je namelijk ervoor zorgen dat jouw voedsel het best groeit .

Hoeveel tijd neemt een moestuin in?

Normaal gesproken neemt een moestuin niet veel tijd in. Na het planten van jouw voedsel ben je alleen nog verantwoordelijk voor het geven van water, het weghalen van onkruid en in de gaten houden van je groente en fruit. Het is dus voldoende om jouw moestuin minimaal 2x per week te bezoeken. Als je een stukje grond huurt bij de gemeente moet je wel opletten dat jouw moestuin onderhouden is. In het geval dat jouw moestuin niet verzorgd uitziet en de onkruid andere tuiniers hindert, kan de gemeente jouw stukje grond innemen. Als je dus voedsel wilt verbouwen in je eigen moestuintje, moet je wel bereid zijn om je tijd en aandacht aan te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *