De beste industriële reiniging

industriële reiniging

Alle vormen van reinigingsactiviteiten die uitgevoerd worden binnen de industrie, worden omschreven als industriële reiniging. Binnen de industriële reiniging zijn er een aantal subonderwerpen. Zo bestaat de hoofdlijn uit vacuum-, chemische- en hogedrukreiniging. Het is hierbij van uiterst belang dat dit zorgvuldig gebeurd. Al deze methodes worden toegepast in andere situaties. De keuze is ook vaak afhankelijk van het bedrijf die de reiniging uitvoert. 

industriële reiniging

Vacuüm- en hogedrukreiniging

Een vacuumreiniging behoort tot een industriële reiniging. Deze methode wordt gebruikt om product residuen en/of afvalproducten te verwijderen. Deze kunnen vervolgens afgevoerd worden naar een daarvoor bestemde locatie. Een hogedrukreiniging wordt gebruikt om aangekoekte resten weg te halen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een erg krachtige waterstraal. 

Chemische reiniging

Ook een chemische reiniging wordt toegepast bij een industriële reiniging. Dit wordt gebruikt bij installaties die moeilijk te bereiken zijn. Deze vorm van reinigen wordt vaak het liefst vermeden. Echter wanneer het wel wordt toegepast bestaat het middel uit een basisch of zure oplossing. Een chemische reiniging is vaak wel erg doeltreffend. Echter dien je wel te beschikken over een certificaat om deze reiniging te mogen uitvoeren.