Een simpele website zelf bouwen: zo doe je dat

simpele website

Een echte, gecompliceerde website met allerlei functies en databases bouwen is nog altijd een vak apart. Het is moeilijk en er is veel technische kennis voor nodig. Een simpele website bouwen is echter een ander verhaal. Dankzij veel technische ontwikkeling en softwareprogramma’s die nieuw op de markt zijn kun je een simpele website misschien wel zelf bouwen.

simpele website

Elementor, Divi en meer

Er zijn tegenwoordig programma’s die jou helpen een website te bouwen zonder dat je code kunt schrijven. Je werkt dan met een soort basis aan frames die je kunt kiezen. Deze frames kun je vervolgens tot op zekere hoogte aanpassen door je eigen foto’s, kleuren, tekstvakken en titels toe te voegen. Je bent beperkt in deze programma’s, dat zeker. Maar je kunt er een heel eind mee komen als je een simpele website wil maken.

simpele website

Wat is een simpele website?

Wanneer iemand jou al kent, dan gaan ze misschien je naam opzoeken in Google om bij je website te komen. Ze willen meer weten over je product of dienst. Er is dan maar heel weinig nodig op je website. Soms is een site met een pagina zelfs voldoende. Dat kun je dus zelf doen met zo’n programma. 

Meer doen met je website

Er zijn echter ook een hoop dingen die niet mogelijk zijn met dit soort programma’s. Een mooi voorbeeld is een website met vacatures. Het is amper mogelijk om een mooie en goed werkende pagina met vacatures te maken in zo’n simpel programma. Daar heb je dus absoluut de hulp van een designer bij nodig.