Onderhoudsadvies voor betonnen werkbladen

Een beton cire werkblad geeft elk huis een industriële, robuuste en stoere uitstraling. Beton cire werkbladen zijn niet alleen duurzaam maar kunnen volledig op maat worden gemaakt. Dit klinkt natuurlijk fantastisch maar de keerzijde is wel dat er regelmatig onderhoud aan te pas komt om het werkblad zo lang mogelijk mooi te houden.

Waterdicht en oliewerend

Een van de eerste stappen die gezet moeten worden om een beton cire werkblad mooi te houden begint bij het aanbrengen van een impregneermiddel. Kies een impregneermiddel die speciaal bedoeld is voor betonnen werkbladen. Dit zorgt ervoor dat betonnen blad waterafstotend en ook oliewerend is. Zo voorkom je dat er vuil of vetvlekken in het beton gaan zitten. Een handig voordeel van impregneermiddel voor beton is dat het ook nog eens slijtage vermindert, zo gaat het werkblad langer mee.

Dagelijks onderhoud

Een beton cire werkblad moet op de juiste manier met de goede middelen worden schoongemaakt. Beton is namelijk een vrij poreus element, hierdoor trekken vlekken van etensresten, oliën en vloeistoffen gemakkelijk in. Dit maakt het extra belangrijk om het beton goed schoon te houden en dus ook regelmatig te onderhouden.

Een betonnen blad heeft niet alleen dagelijks onderhoud nodig maar een een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Zo behoud je het blad resistent tegen vuil en draagt dit bij aan de levensduur van het werkblad.

Een van de misschien wel belangrijkste stappen voor het onderhouden van het werkblad is het direct afnemen van het blad na het morsen van vloeistoffen, vet- en etensresten en andere oliën. Zo wordt de kans dat het vuil in het beton trekt verkleint.

Om het betonnen werkblad schoon te houden kan er een sopje met neutraal schoonmaakmiddel en water (zoals groene zeep) worden gebruikt om het blad te reinigen. Hierbij is het belangrijk dat er geen gebruik wordt gemaakt van een zuurhoudende of bijtende middelen. Cif Cream kan gebruikt worden voor intensievere behandelingen, let alleen wel op dat dit niet Cif citroen is, dit is namelijk de zuurhoudende variant.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*