Projectmedewerker

Als je het leuk vindt om organisatorisch en administratief bezig te zijn en om samen met anderen dingen te realiseren, is een baan als projectmedewerker een goede optie. Het verschil tussen een ‘gewone’ administratief medewerker en een projectmedewerker is, dat je dan aan projecten werkt met een duidelijk begin- en eindpunt. Daarna ga je naar een ander project. Als projectmedewerker heb je dus een afwisselende baan, waarbij je telkens te maken krijgt met andere uitdagingen en nieuwe collega’s. Soms betekent een baan als projectmanager, dat je regelmatig moet verhuizen naar nieuwe locaties, soms zelfs in het buitenland. Een echte uitdaging dus.

Wat doet een projectmanager?

Bij projecten kun je aan allerlei dingen denken. Het kan gaan om de implementatie van een stuk software in een organisatie, het openen van een nieuwe winkel, het verbouwen van een woningcomplex, het aanleggen van een haven of een snelweg, etc. Als projectmedewerker heb je vooral een ondersteunende taak. Het is de bedoeling dat jij het management op de hoogte houdt van alle actuele ontwikkelingen, dat je de urenadministratie bijhoudt, vergaderingen organiseert en informatieve bijeenkomsten opzet. Het spreekt voor zich dat je als projectmanager echt een mensenmens moet zijn, die graag dingen samen doet met anderen.

Opleiding projectmanager

Je kunt de opleiding projectmanager volgen bij Fabius Opleidingen. De opleiding bestaat uit 40-wekelijkse klassikale lessen van een dagdeel, die in de ochtend of avond worden gegeven in één van de 50 leslocaties van Fabius. Daarnaast moet er huiswerk worden gemaakt. In de praktijk blijkt, dat de meeste cursisten daar wekelijks een dagdeel tijd aan besteden.  In het eerste deel van de opleiding volg je de basisopleiding administratief medewerker. Als die is afgerond ga je verder met de vervolgopleiding projectmedewerker. Voor beide onderdelen krijg je een diploma. Het slagingspercentage van de opleiding is 90 procent.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*