Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden Gelderland?

27vakantiedagen.nl

Veel Nederlanders kiezen er ieder jaar voor om vakantie te vieren in het buitenland. Dat is erg leuk, maar daardoor wordt ons eigen land nog wel eens vergeten. In Nederland zijn veel prachtige bezienswaardigheden die je ooit in je leven een keer gezien moet hebben. Bovendien is het sowieso leuk om eens meer te zien van het land waar je al je hele leven woont. Veel mensen uit de randstad zijn bijvoorbeeld nog nooit bewust in Gelderland geweest. Daarom zijn er veel bezienswaardigheden Gelderland die zij nog niet hebben gezien. Je kunt in Gelderland veel verschillende dingen doen tijdens je vakantie. 

27vakantiedagen.nl

Overnachten in Gelderland

Als je de verschillende bezienswaardigheden Gelderland wilt bekijken in je vakantie, is het een goed idee om hier ergens een slaapplaats te vinden. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een hotel te huren in een stad als Arnhem of Nijmegen. Dit zijn de twee meest bekende steden in Gelderland en vanuit hier kun je met de auto gemakkelijk de rest van de provincie bezoeken. Je kunt eens beginnen met het bekijken van de bezienswaardigheden die er in de stad waar jij verblijft zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het Valkhofmuseum in Nijmegen, maar ook aan het Sonsbeekpark in Arnhem. 

De natuur in

Het is voor veel mensen leuk om tijdens hun vakantie de natuur in te gaan. Dat kun je in Gelderland op verschillende plekken doen. Je kunt er waarschijnlijk het best voor kiezen om naar nationaal park de Hoge Veluwe te gaan. Dit is het meest bekende natuurgebied in Gelderland en daarmee ook meteen het meest indrukwekkende natuurgebied. Daarom is dit uitermate geschikt voor mensen die het bijvoorbeeld fijn vinden om door de natuur te wandelen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*